НОВИНИ

Зелен телефон

Подайте сигнал в случаи на аварийна ситуация или замърсяване на воден обект.

Дежурен телефон:
0885 166 044
 

Сигнали за корупция:

Начини на заплащане


Банкова сметка:
IBAN: BG71UNCR70003119330806
BIC: UNCRBGSF
Банка УниКредит Булбанк
           клон Пловдив

Работно време

От понеделник до петък:
от 9.00 ч. до 17.30 ч. без прекъсване

Анкетна карта

Анкетна карта за проучване мнението на потребителите на административни услуги- изтегли
Попълнената анкетна карта изпратете на
suk_plovdiv@abv.bg

Администрация

ISO9001

НОВИНИ виж всички »

ДАРЕТЕ КРЪВ, СПАСЕТЕ ЖИВОТ

27.06.2024 г.
Уведомяваме Ви, че на 09.07.2024г., от 09:30 до 13:00ч., в сградата на Басейнова дирекция "Източнобеломорски район", намираща се на адрес: гр. Пловдив, ул. "Янко Сакъзов" №35, съвместно с Районен център за трансфузионна хематология, ще се проведе кампания за безвъзмездно и доброволно кръводаряване.

„Районен център за трансфузионна хематология“ е ключово лечебно заведение за здравеопазването в района на град Пловдив и Южна България. Кръвният център е с над 70 годишна история и функционира ежедневно, като обслужва болничните структури в областите Пловдив, Пазарджик, Хасково, Кърджали и Смолян.

РЦТХ гр. Пловдив осигурява с качествена и безопасна кръв и кръвни биопродукти всички лечебни заведения в регион, обхващащ една пета от територията на Република България. Тази дейност е регламентирана от „Закона за кръвта, кръводаряването и кръвопреливането” и се реализира, както с провеждането на кръводаряване в кабинетите на Трансфузионния център, така и с организиране на акции за безвъзмездно и доброволно кръводаряване в държавни, общински и частни предприятия, учреждения и структури на територията на град Пловдив и съседните области.

Целта на безвъзмездното и доброволно кръводаряване е задоволяване на лечебните заведения с кръв и кръвни съставки, приобщаване на повече хора към идеята за благотворителност, милосърдие и добротворство. През последните години, драстично намалят безвъзмездните и доброволни кръводарители. За набавянето на необходимите количества кръв и кръвни съставки за нуждите на болничните заведения се надяваме на отзивчивостта и човечността на служителите от Вашата Дирекция.

Това е причината да се обърна към Вас, с искрена надежда за авторитетно съдействие при осъществяване на безвъзмездно и доброволно кръводаряване, което да се проведе на 09 юли 2024г., от 9:30 до 13:00ч., под мотото:

ДАРЕТЕ КРЪВ, СПАСЕТЕ ЖИВОТ!

Надявам се, да участвате в тази благородна инициатива. Убеден съм, че с общи усилия ще създадем положително отношение към безвъзмездното и доброволно кръводаряване и ще привлечем нови кръводарители, за да сме в помощ на нуждаещите се пациенти в лечебните заведения.